/  Haberler

SAĞLIKKENT KONUTLARI PROJESİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU

Orjinal Resim

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin sağlık çalışanlarına yapacağı Sağlık Kent Konutları projesiyle ilgili tüm detaylar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin  Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, bugün Kocaeli Kongre Merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla Kocaeli’de Büyükşehir Belediyesinin iştiraklerinden Kent Konut AŞ’nin sağlık çalışmaları için yapacağı konutlarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan ve Kent Konut AŞ Genel Müdürü Erhan Coşan da katıldı.

HAFTALARCA

Sağlık çalışanlarına yapılacak konutların tanıtım filminin izlenmesinin ardından basın toplantısında ilk açıklamayı Genel Sekreter Balamir Gündoğdu yaptı. Gündoğdu, “Sağlık Kent Konut projemizin tanıtımını bugün yapıyoruz. Pandemi sürecinde haftalarca evine gidemeyen sağlık çalışanlarımız vatandaşlarımız için gecelerini gündüzlerine kattılar.

ÖRNEK GÖSTERİLDİK

Türkiye’nin tüm dünyada örnek gösterilen pandemi mücadelesinde sağlık çalışanlarımızın bu fedakârlığı ve gayretinin çok önemli payı bulunuyor. Pandemi sürecinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak; Başkanımız Tahir Büyükakın’ın talimatları ile hem sağlık çalışanlarımızın hem de ekonomik olarak etkilenen esnafımızın ve vatandaşlarımızın yükünü hafifletmek, çalışma şartlarını kolaylaştırmak, ihtiyaçlarını gidermek için tüm imkânlarımızı seferber ettik.

YARDIMCI OLDUK

Bu süreçte su faturalarında indirime gidildi. Şoför, kuaför, kahvehane gibi birço esnafımıza nakdi yardım desteği verildi. Halkımızın dert ortağı olduk, hep yanında olduk. Vatandaşlarımıza giyim, barınma Sağlık kuruluşlarımıza tıbbı cihaz, araç, ekipman ve yakacak, konaklama, medikal, kırtasiye yardımları yapıldı, personel desteği verildi.

350 MİLYON HARCADIK

Bu kapsamda bugüne kadar bütçeden yaklaşık 350 milyon TL harcama yaptık. Ayrıca Büyükşehir Belediyemizin bütün imkânlarını da seferber ettik. Koronavirüs salgının yoğun olduğu dönemlerde Sağlık çalışanlarımıza ücretsiz ulaşım imkânı sağladık. Yoğun tempoda çalıştıklarından dolayı evlerine gidemedikleri için onların barınma ihtiyaçlarını karşıladık. Pandemi sürecinin hafiflediği günlerde ise stres atıp ailece dinlenmeleri için belediyemize ait tesislerde kamp imkânları sağladık. Sürekli yanlarında olarak onların dertlerine derman olmaya çalıştık.

BİRİNCİ SEÇİLDİK

Bilindiği üzere bazı Anket firmaları da Kocaeli
Büyükşehir Belediyesini Pandemi Sürecinde
Yaptığı Çalışmalardan dolayı birinci seçti. Bu bizim için hem gurur kaynağı hem de bir nebze de olsa verdiğimiz emeklerin karşılığı oldu. Şimdi de kısa bir süre önce; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’ın müjdesini verdiği Sağlık çalışanlarımıza yönelik inşa edeceğimiz Sağlık Kent Konutlarına ilişkin sizleri bilgilendirmeye çalışacağız. Toplam 502 daireden oluşacak konutlarımızı
Kocaeli’de ikamet eden sağlık çalışanlarımız için yapacağız.

 KARTEPE’DE

Kartepe ilçemizin kıymetli bir lokasyonunda bulunan her şeyin düşünüldüğü Sağlıkkent konutları, sağlık kahramanlarımıza şimdiden hayırlı olsun. Sağlıkkent Konutları ile ilgili teknik ve detaylı bilgileri Kent Konut Genel Müdürümüz sizlerle paylaşacak. Arsanın durumu, fiyat politikası, ödeme şartları, daire tipleri, başvuru şartları hakkında ayrıntılı bilgiler verecek. O yüzden ben pek fazla ayrıntıya girmeyeceğim.

YÜZDE 5 İNDİRİM

Ancak şunu belirtmek isterim ki; dün akşam Başkanımız Tahir Büyükakın ödemeleri peşin
yapanlara % 5 indirim yapılması talimatını verdi. bunu da genel müdürümüzün bilmesini isterim. Cansiperane görev yapan sağlık çalışanlarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Salgınla mücadelede hayatını kaybeden sağlık personelimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi inşallah bundan sonra da sizlere destek olmaya, devam edeceğimizi belirtiyorum.” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN İYİSİ

Daha sonra konuşan İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, “Bugün bizler için büyük bir gün. Amansız bir pandemi savaşı içindeyiz. Savaşın en önemli kahramanları sağlık personelleri. Bu savaşta gerçekten personellerimiz özveriyle çalıştı ve çalışmaya devam ediyor. Birçok kurumla beraber çalıştık. Ama bu süreçte Büyükşehir Belediyemiz bize çok destek verdi. Türkiye’nin en önemli PCR laboratuarlarından birine sahibiz bunu da Büyükşehir Belediyesine borçluyuz.

SAĞLIKÇILAR UNUTMAYACAK

500 konutluk sağlım çalışanlarına yapılan bu proje gerçekten çok önemli. Bu desteği sağlık personelleri asla unutmayacak. Sağlık çalışanları sizi her zaman hayırla yadedecek. Pandemi hala devam ediyor. Önlemlere muhakkak devam edelim. Aşı olmayan kimse varsa bir an önce gidip aşılarını olsunlar” diye konuştu.

36 BİN METREKARE

Son olarak konuşan Kent Konut Genel Müdürü Erhan Coşan şunları söyledi:
“Kent Konut olarak böylesine anlamlı bir projenin mutluluğu içindeyiz. Kocaeli’nin en değerli bölgelernden Kartepe Kent Merkezinde, yeni planlanan Kartepe Kent Meydanının yanında 36 bin metrekare alanda proje uygulayacağız.

PROJE DETAYLARI

Projemizde 12 bin 500 metrekare bina alanı olacak. 8.500 metrekaremiz yeşil alan olacak. 15 bin metrekare ise yollar ve otoparklara ayrılacak.

EV SAYILARI

Sağlık Kent Konutları 13 bloktan oluşacak. Binalarımız zemin kat artı 4 kat olacak. Toplamda 512 daire olup bu dairelerin 52 tanesi 1+1, 350 tanesi 2+1 ve 100 tanesi 3+1 olacak.

METREKARE VE DÜŞÜK FAİZ

Evlerimizin metrekareleri 69 ile 135 metrekare arasında değişiyor. Bunlar brüt metrekare. 1+1 dairelerin net 55 metrekare, 2+1 daireleri net 69 ve 76 metrekare arasında değişecek. 3+1 evler ise net 103 ve 104 metrekare arasında değişecek. Konut kredisi verecek banka 0,79 üzerinden faiz uygulayacak. Bu da çok büyük bir avantaj.

FİYATLARI

Fiyat performans olarak bizim projemiz diğer kısımlarla kıyaslanınca yüzde 30 uygun. Konut fiyatları 255 bin TL ile 578 bin TL arasında değişecek. 3 bin ile 4.300 TL arasında birim metrekare fiyatlandırmamız var

BAŞVURU TARİHLERİ

Başvurularımız 1 Ekim ile 15 Ekim arasında online olarak Kent Konut’un sitesinden olacak. Başvuru şartlarında Kocaeli’de ikamet ediyor olması, üzerine ev olmaması ve kamu ya da özel sektör sağlık çalışanı olması gerekiyor.
Covid’ten vefat eden sağlık çalışanlarımız Kocaeli’de yaşamasa bile bu dairelerden alabilecektir. Ancak örneğin bir sağlık çalışanının eşinin üstüne evi varsa kendisi başvuru yapabilir.

KURA ÇEKİLECEK

Başvuru sayımız dairelerden fazla olursa kura yoluyla hak sahiplerini belirleyeceğiz. Eğer kura istekli vatandaşımıza çıkmazsa yatırılan 1.000 lirayı da iade edeceğiz. Engelli vatandaşlarımız için de ayrıcalıklarımız var. Projeyi yer teslimi yapıp 18 ayda bitireceğiz. 2023’ün haziran ayında konutların tamamlanacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

 

DİĞER HABERLER